Medovníky sú stará klasika alebo aj neodmysliteľná súčasť Vianoc minimálne každej slovenskej rodiny. Rovnako ako stromček, či koledy patria k Vianociam, preto by nemali chýbať na žiadnom vianočnom stole.Ich typická vôňa a chuť sa s nami spája už od detstva, kedy sme sa mnohí podieľali na ich pečení spolu s našimi mamami. Každá rodina má však svoj overený recept, najpopulárnejší je klasický z bielej múky, masla a kopu cukru.
Ďalšie chutné fit recepty?...
Super chutné recepty nájdete aj v našom zdravom receptári Fit Vianoce ? V tomto skvelom receptári, nájdete chutné alternatívy tradičných vianočných chuťoviek. Objednajte a o 5 minút VARTE⤵
My sme sa ale rozhodli, že vám ponúkneme zdravšiu alternatívu týchto medovníkov, ktoré aj bez kopy cukru či masla sú rovnako chutné a rozdiel je minimálny. Určite si ich obľúbite už len tým, že si ich môžete dopriať podstatne viac ako tých klasických bez toho, aby ste sa báli, že priberiete. Poďme si preto povedať, ako si takéto medovníky pripravíme.
Rúru si predhrejeme na 180 °C. Z ingrediencii vypracujeme nelepkavé cesto. Následne ho valčekom rozvaľkáme na hrubší cca pol centrimetrový plát, z ktorého budeme vykrajovať rôzne vzory.