Súťaž s nami na Instagrame a vyhraj vecné ceny podľa vlastného výberu! 

Cestoviny s omáčkou z červenej šošovice a paradajok


Postup prípravy:

  • Na kocky nakrájanú si na rozohriatej panvici osmažíme, pridáme prelisovaný cesnak a opekáme dozlatista.
  • Rozmixované paradajky zmiešame s paradajkovým pretlakom, nastrúhanou mrkvou a celú zmes prelejeme na panvicu.
  • Paradajkovú omáčku dochutíme ryžovým sirupom, pridáme koreniny (bazalka, oregano, chilli), dosolíme podľa chuti a dôkladne premiešame.
  • Znížime teplotu na stredný stupeň a za občasného premiešania varíme približne 10-15 minút.
  • Nakoniec k hotovej omáčke pridáme červenú šošovicu, dôkladne premiešame a podávame s uvarenými cestovinami.

AUTORKA RECEPTU:

Dominika Benčová

INGREDIENCIE NA 2-3 PORCIE:

Na omáčku:

  • 80g neuvarenej červenej šošovice
  • 1 plechovka lúpaných paradajok
  • 1 PL  paradajkového pretlaku
  • 30g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL  GHI (prípadne iného tuku na vyprážanie)
  • 1 PL  ryžového sirupu  (alebo iného sladidla podľa chuti)
  • 1 PL oregana
  • 1 PL drvenej  alebo čerstvej bazalky
  • ½ lyžičky drveného chilli
  • soľ podľa chuti

Cestoviny:

  • 200-250g neuvarených cestovín

Dobrú chuť! 

CHCETE ZAČAŤ ZHADZOVAŤ SYSTEMATICKYBEZ JOJO EFEKTU?

Stovky skvelých receptov, jedálničkov, tréningových videí, rád a tipov ako zefektívniť ZHADZOVANIE zdravou formou nájdete v našom FIT MENTORING KLUBE

Požiadajte si o pozvánku do klubu ešte dnes: