Cviklová polievka
Postup prípravy:
- Ako prvé aby nám cvikla zmäkla musíme ju v alobale olúpanú opiecť. Pečieme cca 40-45 minút podľa toho ako zmäkne.
- Následne ju vložíme do vývaru spolu s paradajkou a varíme.
- Keď sa paradjka trochu rozvarí, zmes rozmixujeme. Pridáme mascarpone, petržlenovú vňať, koriander, dochutíme balzamikom a prípadne dosolíme/okoreníme.
- Chvíľu povaríme. Podávame ozdobenú s petržlenovou vňaťou.

AUTORKA RECEPTU:
Dominika Benčová
Ingrediencie:
- 250 g červenej repy
- 600 ml vývaru
- 1 paradajka
- 1 – 2 ČL balzamika
- 50 g mascarpone
- 1 ČL sušeného koriandru
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen na ozdobu
Dobrú chuť!