KOKOSOVÁ RYŽA S mango a kešu
Postup prípravy:
- Na olivovom oleji si osmažíme červenú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, rímsku rascu, kari, mletý zázvor a restujeme.
- Kokosové mlieko vylejeme na panvicu, pridáme uvarenú ryžu, hrášok a premiešame
- Pridáme chilli a dochutíme soľou
- Na kocky nakrájané mango, kešu vmiešame do ryže a posypeme nasekaným koriandrom.

AUTORKA RECEPTU:
Dominika Benčová
Ingrediencie na dve porcie:
- 120 g dlhozrnnej ryže
- 1/2 zrelého manga
- hrsť kešu orieškov
- 1/2 plechovky kokosového mlieka
- 1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
- 1/2 červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka mletého zázvoru
- štipka mletej rímskej rasce
- kari (podľa chuti)
- olivový olej
- soľ
- chilli
- čerstvo nasekaný koriander
Dobrú chuť!