Súťaž s nami na Instagrame a vyhraj vecné ceny podľa vlastného výberu! 

Lososový hamburger s baklažánom


Postup prípravy:

  • Filety si umyjeme a nakrájame na menšie rezance. Osolíme a necháme odstáť cca 5 minút.
  • Potom lososa zbavíme prebytočnej vody. Pridáme ostatné ingrediencie a premiešame.
  • Vytvoríme 2 alebo 3 menšie hamburgery.
  • Baklažán si nakrájame na 4-6 širších plátkov tak, aby sme mali na každý hamburger 2ks.
  • Na rozohriatej panvici si z každej strany orestujeme baklažán. Následne ho vybereme a dáme na tanier.
  • Do panvice pridáme ghí a necháme rozohriať. Pridáme hamburgery, ktoré orestujeme z každej strany cca 4-5 minút. Medzitým si pripravíme koriandrovú smotanu tak, že si v menšej myske rozmiešame smotanu s koriandrom, citrónom, nastrúhaným cesnakom a olivovým olejom.
  • Ingrediencie premiešame a dochutíme soľou, korením.

AUTORKA RECEPTU:

Dominika Benčová

Ingrediencie:

  • 500 g filé lososa (bez kože)
  • 1PL olivového oleja
  • 2PL mandľovej múky (alebo mleté ​​mandle)
  • 1 žĺtok
  • hrsť jemne nakrájaného koriandra
  • citrónová šťava
  • Himalájska soľ
  • korenie
  • ghí

Na servírovanie:

  • 1 baklažán
  • 1 menšiu červenú cibuľu
  • 1 zrelé avokádo

Koriandrový krém:

  • 200 g kyslej smotany bez škrobu
  • hrsť nakrájaného koriandra
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1PL olivového oleja
  • Himalájska soľ
  • korenie

Dobrú chuť! 

CHCETE ZAČAŤ ZHADZOVAŤ SYSTEMATICKYBEZ JOJO EFEKTU?

Stovky skvelých receptov, jedálničkov, tréningových videí, rád a tipov ako zefektívniť ZHADZOVANIE zdravou formou nájdete v našom FIT MENTORING KLUBE

Požiadajte si o pozvánku do klubu ešte dnes: