Pečená cesnačka
Postup prípravy:
- Ako prvé si cesnak zhora trochu zrežeme, zabalíme
do alobalu a pečieme na 200C cca 15-20minút. - Medzitým si najemno nakrájame cibuľku, zemiaky na kocky.
- Cibuľu opražíme na oleji, pridáme zemiaky a po 2 minútach zalejeme vývarom.
- Z upečených cesnakov vytlačíme cesnak do hrnca a premiešame.
- Okoreníme a varíme, kým niesú zemiaky mäkké.
- Nakoniec túto zmes popučíme, ozdobíme krutónmi a čerstvými bylinkami.

AUTORKA RECEPTU:
Dominika Benčová
Ingrediencie pre 3-4 osoby:
- 1-2 celé cesnaky
- 1 cibuľa
- 2 menšie zemiaky
- zeleninový vývar
- olivový olej
- majorán, drvená rasca
- soľ, korenie
- krutóny
Dobrú chuť!