Súťaž s nami na Instagrame a vyhraj vecné ceny podľa vlastného výberu! 

Polievka z červenej šošovice a mrkvy s cícerom


Postup prípravy:

  • Nadrobno nakrájanú cibuľku si orestujeme na masle v rozohriatom hrnci.
  • Po chvíli pridáme cesnak a restujeme cca 2 minúty.
  • Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, chvíľu restujeme, následne zalejeme vodou s rozdrobeným bujónom.
  • Ochutíme soľou, korením.
  • Keď je mrkva stredne mäkká, pridáme šošovicu a varíme do úplného zmäknutia.
  • Polievku rozmixujeme, dochutíme podľa chuti a podávame.
  • Medzitým si pripravíme cícer.
  • Cícer si uvaríme, zmiešame s olivovým olejom, korením.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov cca 20-25 minút dozlatista.

 

AUTORKA RECEPTU:

Dominika Benčová

Ingrediencie pre 3-4 osoby:

  • 500g ostrúhanej a na menšie kúsky nakrájanej mrkvy
  • 150g červenej šošovice
  • zeleninový bujón
  • 1l vody
  • 1PL masla
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť lístkov čerstvej bazalky
  • korenie podľa chuti- soľ, korenie, oregano, čili
  • Na cícer:
  • 150g cíceru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • obľúbené korenie (karí, chilli a soľ)

Dobrú chuť! 

CHCETE ZAČAŤ ZHADZOVAŤ SYSTEMATICKYBEZ JOJO EFEKTU?

Stovky skvelých receptov, jedálničkov, tréningových videí, rád a tipov ako zefektívniť ZHADZOVANIE zdravou formou nájdete v našom FIT MENTORING KLUBE

Požiadajte si o pozvánku do klubu ešte dnes: