Polievka z červenej šošovice a mrkvy s cícerom
Postup prípravy:
- Nadrobno nakrájanú cibuľku si orestujeme na masle v rozohriatom hrnci.
- Po chvíli pridáme cesnak a restujeme cca 2 minúty.
- Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, chvíľu restujeme, následne zalejeme vodou s rozdrobeným bujónom.
- Ochutíme soľou, korením.
- Keď je mrkva stredne mäkká, pridáme šošovicu a varíme do úplného zmäknutia.
- Polievku rozmixujeme, dochutíme podľa chuti a podávame.
- Medzitým si pripravíme cícer.
- Cícer si uvaríme, zmiešame s olivovým olejom, korením.
- Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov cca 20-25 minút dozlatista.

AUTORKA RECEPTU:
Dominika Benčová
Ingrediencie pre 3-4 osoby:
- 500g ostrúhanej a na menšie kúsky nakrájanej mrkvy
- 150g červenej šošovice
- zeleninový bujón
- 1l vody
- 1PL masla
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť lístkov čerstvej bazalky
- korenie podľa chuti- soľ, korenie, oregano, čili
- Na cícer:
- 150g cíceru
- 2 lyžice olivového oleja
- obľúbené korenie (karí, chilli a soľ)
Dobrú chuť!