Smotanová zeleninová polievka posypaná čerstvou bazalkou


Postup prípravy:

  • Mrkvu a zelerovú vňať si očistíme a nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji podusíme.
  • Postupne pridávame hrášok, roztlačený cesnak a na kocky nakrájanú cuketu.
  • Zalejeme 8 dl vody, pridáme nasekanú bazalku, cibuľu, dochutíme podľa chuti - soľ, korenie.
  • Na miernom ohni potom varíme domäkka.
  • Keď zelenina zmäkne, pridáme k nej nakrájaný kel a fazuľu.
  • Varíme ďalších 5 minút.
  • Na konci pridáme smotanu, osolíme, dokoreníme, pár kvapiek citrónovej šťavy.
  • Polievku podávame s posypanou bazalkou.

 

AUTORKA RECEPTU:

Dominika Benčová

Ingrediencie (2 porcie):

  • 7,5dkg mrkvy
  • 1ks zelerová vňať
  • 10 dkg mrazeného hrášku
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 dkg cukety
  • cibuľa
  • bazalka, soľ, čierne korenie
  • 5 dkg bielej fazule v konzerve
  • 2,5 dkg kelu
  • 1,5 dl kyslej smotany
  • citrónová šťava

Dobrú chuť! 

CHCETE ZAČAŤ ZHADZOVAŤ SYSTEMATICKYBEZ JOJO EFEKTU?

Stovky skvelých receptov, jedálničkov, tréningových videí, rád a tipov ako zefektívniť ZHADZOVANIE zdravou formou nájdete v našom FIT MENTORING KLUBE

Požiadajte si o pozvánku do klubu ešte dnes: