Špargľový krém s parmezánom
Postup prípravy:
- Najskôr si očistitíme špargľu a to tak, že odkrojíme z konca cca 1 - 2 cm, u čerstvej špargle ten 1 cm úplne stačí a od hlavičky ho škrabkou ošúpeme.
- Na masle si opražíme cibuľku, pridáme cesnak a restujeme cca 1 minútu.
- Pridáme vývar, očistenú špargľu, y ktorej odkrojíme hlavičky.
- Varíme cca 20 minút a potom túto zmes rozmixujeme do hladkého krému.
- Osolíme, okoreníme, pridáme smotanu, parmezán a varíme cca 5 minút.
- Na cca 3 minútkz pridáme aj hlavičky zo špargle.

AUTORKA RECEPTU:
Dominika Benčová
Ingrediencie:
- 1 balenie špargle (400 g)
- 1 liter zeleninového alebo hydinového vývaru
- 1 smotanu na šľahanie (200 ml)
- jarnú cibuľku
- strúčik cesnaku
- parmezán podľa chuti
- soľ, korenie
- maslo
Servírovanie: Rozpečená bagetka potretá bylinkovým maslom a posypaná parmezánom.
Dobrú chuť!