Súťaž s nami na Instagrame a vyhraj vecné ceny podľa vlastného výberu! 

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom


Postup prípravy:

  • Tekvicu si umyjeme a dôkladne zbavíme semienok.
  • Plech si vyložíme papierom na pečenie, na ktorý potom naukladáme na menšie kúsky pokrájanú tekvicu.
  • K tekvici pridáme nakrájanú mrkvu, olúpané strúčiky cesnaku a celé to pokvapkáme olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  • Pečieme na 200 stupňoch do zmňaknutia.
  • Medzitým si v druhom hrnci orestujeme cibuľku, pridáme zázvor, kari pastu.
  • Do hrnca nasypeme upečenú zeleninu s cesnakom a zalejeme to vodou, vývarom alebo kokosovým mliekom.
  • Celé to rozmixujeme na hladký krém.
  • Dochutíme to šťavou z citróna, limetky.

AUTORKA RECEPTU:

Dominika Benčová

Ingrediencie:

  • 1 tekvica HOKAIDO
  • 3ks mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • kokosový olej
  • 2 cibule
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička zelenej karí pasty
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 limetka
  • 1 citrón
  • Chilli, soľ, korenie, čerstvý koriander

Servírovanie:

posypané čerstvým koriandrom

Dobrú chuť! 

CHCETE ZAČAŤ ZHADZOVAŤ SYSTEMATICKYBEZ JOJO EFEKTU?

Stovky skvelých receptov, jedálničkov, tréningových videí, rád a tipov ako zefektívniť ZHADZOVANIE zdravou formou nájdete v našom FIT MENTORING KLUBE

Požiadajte si o pozvánku do klubu ešte dnes: