Vegetariánsky hamburger 


Postup prípravy:

  • Cviklu si uvaríme, ošúpeme, nastrúhame. Rozohrejeme si olej na panvici,kde si osmažíme ošúpanú cibuľu. Pridáme cesnak.
  • Osmaženú cibuľu zmiešame s cícerom, fazuľou a rozmixujeme.
  • Pridáme cviklu, vločky, petržlenovú vňať, semienka, okoreníme a osolíme.
  • Vytvarujeme hrubšie placky, ktoré pečieme na plechu vyloženým papierom cca 15 minút na 200 stupňoch. Počas pečenia placky párkrát obrátime.
  • Dressing si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  • Placky podávame bud so zeleninou alebo normálne ako burger.

AUTORKA RECEPTU:

Dominika Benčová

Ingrediencie:

  • 500g červenej repy
  • 100g cíceru (konzerva)
  •  100g červenej fazule (konzerva)
  •  70g  ovsených vločiek
  • 20g slnečnicových semienok
  •  1 väčšia cibuľa
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  10ml olivového oleja
  •  hrsť petržlenovej vňate
  •  1 ČL mletej rasce
  •  1 ČL sladkej papriky
  •  1/2 ČL čierneho korenia
  •  soľ podľa chuti

Na dresing:

  • 150g sójového jogurtu
  •  20g tahini
  •  20g kečupu
  • 1 strúčik cesnaku

Dobrú chuť! 

CHCETE ZAČAŤ ZHADZOVAŤ SYSTEMATICKYBEZ JOJO EFEKTU?

Stovky skvelých receptov, jedálničkov, tréningových videí, rád a tipov ako zefektívniť ZHADZOVANIE zdravou formou nájdete v našom FIT MENTORING KLUBE

Požiadajte si o pozvánku do klubu ešte dnes: