Vegetariánsky hamburger
Postup prípravy:
- Cviklu si uvaríme, ošúpeme, nastrúhame. Rozohrejeme si olej na panvici,kde si osmažíme ošúpanú cibuľu. Pridáme cesnak.
- Osmaženú cibuľu zmiešame s cícerom, fazuľou a rozmixujeme.
- Pridáme cviklu, vločky, petržlenovú vňať, semienka, okoreníme a osolíme.
- Vytvarujeme hrubšie placky, ktoré pečieme na plechu vyloženým papierom cca 15 minút na 200 stupňoch. Počas pečenia placky párkrát obrátime.
- Dressing si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Placky podávame bud so zeleninou alebo normálne ako burger.

AUTORKA RECEPTU:
Dominika Benčová
Ingrediencie:
- 500g červenej repy
- 100g cíceru (konzerva)
- 100g červenej fazule (konzerva)
- 70g ovsených vločiek
- 20g slnečnicových semienok
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 10ml olivového oleja
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL sladkej papriky
- 1/2 ČL čierneho korenia
- soľ podľa chuti
Na dresing:
- 150g sójového jogurtu
- 20g tahini
- 20g kečupu
- 1 strúčik cesnaku
Dobrú chuť!