Španielsky vtáčik plnený praženicou

Nedeľa je ideálny deň na prípravu tohto chutného jedla.

Tentokrát som si pre vás pripravila tradičné jedlo, konkrétne Španielskeho vtáčika, avšak moja verzia je samozrejme zdravšia, keďže klasický recept som trochu pozmenila a vznikla z tohto táto bielkovinová bomba. 🙂

Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik plnený praženicou

Ingrediencie na cca 10 ks závitkov:

  • 500 g bravčové karé
  • 3 ks vajcia
  • 2 ks mrkva
  • kapia podľa chuti (nemusí byť)
  • 2 ks kyslých uhoriek
  • kúsok masla
  • čierne korenie
  • červená sladká paprika
  • soľ

Postup prípravy:

Mrkvu si očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme do polomäkka. Medzitým si nakrájame uhorky, kapiu, taktiež na menšie kúsky. Keď nám mrkva zmäkne, preložíme ju do panvice spolu s nakrájanými uhorkami a kapiou.

Zľahka osmažíme na masle. Pridáme vymiešané vajíčka a miešame pokiaľ nám nevznikne praženica. Necháme vychladnúť.
Medzitým si bravčové karé naklepeme, osolíme a okoreníme. Následne plníme praženicou. Zatočíme do závitkov a na spevnenie previažeme šnúrkou prípadne špáradlami. Závitky si osmažíme na masle zľahka z oboch strán, aby sa nám mäsko pekne zatiahlo.

Preložíme ich do hrnca, podlejeme vodou, pridáme trochu červenej papriky, soľ, korenie, podľa chuti dochutíme a necháme dusiť pokiaľ mäsko nezmäkne.

Podávame s nakrájanou zeleninou prípadne šalátom.

Španielsky vtáčik

Toto jedlo je vhodné ako obed ale aj ako kvalitné potréningové jedlo, či v polovičnej porcii aj ako večera. Poďte do toho, a užite si chutné jedlo. 🙂

Dobrú, ale hlavne zdravú chuť prajem! 

Španielsky vtáčik plnený praženicou
5 (100%) 3 votes

Ďalšie zaujímavé recepty?

Nájdete ich v našej e-knihe Chutne a Fit. Vyše 170 receptov na každú príležitosť.

Bližšie info nájdete TU>> https://akozhodit.sk/chutne-a-fit/

Dominika Benčová
Volám sa Dominika, som grafička a rada pripravujem tradičné jedlá na zdravý spôsob. :)
Komentáre